Forum: Sideoppdateringer og bulletiner RSS
Nyhetsbrev fra Barne- og ungdomsfilosofene ANS
Lørdag 7. mars 2009
Avatar
Oyvind (Administrator) #1
User title: Dixi et liberavi
Member since Jul 2005 · 813 posts · Location: Eidsvoll
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Subject: Nyhetsbrev fra Barne- og ungdomsfilosofene ANS
«Thinking aloud – Philosophy and democracy in schools» Nordisk-Baltisk konferanse og workshop på Island – 27.-28. februar 2009
I forrige nyhetsbrev kunngjorde vi info om konferansen på Island. Nå er den tilbakelagt, og du kan få et inntrykk av hva som skjedde ved å ta en kikk på denne siden. Her presenterer vi bakgrunn og formål med konferansen, programmet for de to konferansedagene + de to ettermiddagene med seminarer i forkant av selve konferansen samt noen bilder vi selv tok fra konferansen.
http://www.buf.no/nyheter/2009/?page=0306

«Caring thinking about caring thinking»
Dette inspirerte og velargumenterte essayet signert den franske filosofen Oscar Brenifier går til filosofisk frontalangrep på vår kulturs hang til pragmatisme, relativisme, individualisme, liberalisme, klientifisering, materialisme, narsissisme, infantilisering, feminisering, omsorgsføleri, banalisering og trivialisering – kort sagt, alt som avsporer hver enkelt fra en bevisstgjørende konfrontasjon med egen og andres tenkning. Skriftet er et forsøk på å gjenreise det fornuftige og ansvarlige mennesket i en tid preget av fragmentering, sentimentalitet og umodenhet. Gjenreisningen forutsetter at vi makter å skape en distanse til vårt eget følelsesliv, at vi slutter å ta oss selv så høytidelig, at vi setter våre meninger til side for å lytte til det som er annerledes og fremmed – i oss selv og i barnet.
http://www.buf.no/en/read/txt/?page=ob-ct00
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Not logged in. · Lost password · Register
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2020-06-04, 16:46:45 (UTC +02:00)