Forum: Diverse RSS
Sommerskole for ateistiske barn
Richard Dawkins med nytt PR-fremstøt
Avatar
Oyvind (Administrator) #1
User title: Dixi et liberavi
Member since Jul 2005 · 813 posts · Location: Eidsvoll
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Subject: Sommerskole for ateistiske barn
Barne- og ungdomsfilosofene har arrangert filosofiske sommerleire for barn i flere år. Stikkordet for disse samlingene har vært filosofiske, undersøkende samtaler med utgangspunkt i barnas spørsmål og påstander. Våre leiropphold har vært temabasert: Vi har tatt utgangspunkt i maleri, fortelling, musikk m.m. (les mer om våre sommerleire for barn), men vi har aldri undervist barna i filosofiske eller teoretiske emner, enn si lagt konkrete føringer for hva barna bør mene eller tenke i forhold til bestemte spørsmål.

En slik begrensning gjelder ikke for Richard Dawkins, den beryktede ateisten, biologen og forfatteren av The God Delusion (Vrangforestillingen om Gud). Dawkins har nemlig nå bidratt til å forme det faglige innholdet på en femdagers sommerleir for barn i alderen 8-17 år. Her skal barna få timer i rasjonell skeptisisme, moralfilosofi og evolusjonærbiologi. Dawkins sier at leiren skal «oppmuntre barna til å tenke selv, skeptisk og rasjonelt». Leirleder Samantha Stein legger til: «Vi forsøker ikke å rakke ned på religionen, med den [religionen] oppmuntrer folk til å tro på mange ting, som det ikke finnes noe belegg for.» Agendaen er altså klar.

Det spørs om ikke innvendingen fra en talsmann for Church of England kan ha noe for seg:

«Vi vil forsvare enhvers rett til å arrangere tilstelninger som dette så lenge de unge deltagerne er glade for å være med. Men i sin imitering av en type aktiviteter for ungdom, som religiøse grupper har arrangert i en årrekke, får Dawkins ateismen til å ligne enda mer på det han forsøker å bekjempe.»

Leiren arrangeres i Somerset, England fra 27. til 31 juli 2009 og har plass til 24 barn og ungdommer. Det er ingen ledige plasser.

Les hele artikkelen i The Daily Telegraph
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Not logged in. · Lost password · Register
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2020-04-10, 14:09:46 (UTC +02:00)