Forum: Sideoppdateringer og bulletiner RSS
Nyhetsbrev fra BUF
Mai 2010
Avatar
Oyvind (Administrator) #1
User title: Dixi et liberavi
Member since Jul 2005 · 813 posts · Location: Eidsvoll
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Subject: Nyhetsbrev fra BUF
BUF er iferd med å legge et begivenhetsrikt semester bak seg. Siden årsskiftet har vi holdt en lang rekke barnehagekurs rundt omkring i landet, bl.a. i regi av Private barnehagers landsforbund, deltatt i teaterprosjekt på en barnehage i Oslo, arrangert helgekurs for kateketer og andre som jobber med barn og unge i kirken, og holdt dagskurs for ansatte i fengsel. Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon om noe av dette.

Det siste halvåret har vi også skrevet artikler og vært med på utgivelsen av lærebøker. Her følger nærmere informasjon om dette:

Å kysse frosken – essay av Øyvind Olsholt på Kunstløftet.no
http://www.kunstloftet.no/artikler10/maitekst/030510_OeO_k…

Kunstløftet.no har nettopp lansert en tekstsamling kalt Maitekst. (Ifjor lanserte de Oktober-tekst.) Temaet denne gang er barn og makt. Øyvind Olsholt ble invitert til å skrive en artikkel med utgangspunkt i dette temaet, og resultatet ble stykket: Å kysse frosken – essay om mangfold, makt og filosofi. Essayet kan leses og kommenteres på Kunstløftets hjemmesider.

Ariane Schjelderup medforfatter til nytt læreverk
http://www.buf.no/les/boker/?page=start

Læreverket VIVO 1-7 er utviklet til den nye læreplanen i RLE (Religion, livssyn og etikk) i grunnskolen. VIVO har én grunnbok for henholdsvis 1.-2. trinn, 3.-4. trinn og 5.-7. trinn. I tillegg er det laget arbeidsbøker, «lærerens bok», fortellingsbøker, kopipermer, CD-er og interaktive nettsider. Noe av det spesielle med dette læreverket er at filosofisk tenkning og refleksjon går som en rød tråd gjennom det. Ariane Schjelderup fra BUF har hatt ansvaret for VIVOs filosofiske profil. Hun har også vært med på å skrive alle etikk og filosofi-delene.

Vi benytter anledningen til å ønske god sommer, og minner om at det ligger mye diskusjonsstoff på forumet (http://www.buf.no/forum) samt på vår gruppe på Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=7628595389).

Så da har man et forslag til hva man kan gjøre om det skulle bli nok en regnfull sommer...
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Not logged in. · Lost password · Register
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2020-05-30, 19:37:06 (UTC +02:00)