Forum: Sideoppdateringer og bulletiner RSS
Nyhetsbrev 13. oktober 2011
Avatar
Oyvind (Administrator) #1
User title: Dixi et liberavi
Member since Jul 2005 · 813 posts · Location: Eidsvoll
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Subject: Nyhetsbrev 13. oktober 2011
Also sprach Nottingham...

Publiseringsdato: 13. oktober 2011

James Nottingham er en engelsk pedagog og gründer. Han er en karismatisk skikkelse og regnes som en av de mest suksessrike innovatørene innen skole og utdannelse i Storbritannia idag. Nå er han imidlertid i hardt vær. En barneskole i Yorkshire hadde invitert ham til seminar, og her hadde han – åpenbart blant mange andre og mer sentrale råd og anbefalinger – foreslått å forby håndsopprekning blant elevene. Isteden skulle barna bruke tommelen-opp som tegn i klasserommet. Da en av foreldrene fikk nyss om dette, ble det oppstandelse: Hva var dette for noe nymotens sludder?

BUF i media

Publiseringsdato: 15. september 2011

De siste årene har BUF skrevet og vært omtalt i ulike barnehageblader, for eksempel Barnehage.no, Glade Barn, Verktøykassa og Foreldre og barn. Men dette stoffet har til nå ikke vært tilgjengelig på nett. På denne siden finner du flere av disse artiklene som faksimiler, dvs. scannede kopier av de aktuelle sidene i bladene. Håper at dette kan bidra til at tekstene får flere lesere. Synspunkter og kommentarer er velkomne på forumet.

Nå også som kjendis...

Publiseringsdato: 14. september 2011

Siste utgave av barnehage.no (Private barnehagers landsforbunds medlemsmagasin) tar for seg rammeplanens syv fagområder. For hvert fagområde har man bedt en fagperson, eller «kjendis» som det står i oppslaget, om å komme med tips til hvordan barnehagene best kan tilegne seg rammeplanen innenfor det respektive fagområdet.

Øyvind Olsholt, BUF, svarer her for fagområdet Etikk, religion og filosofi. Bidragsytere på de andre fagområdene er Kristin Halvorsen (Nærmiljø og samfunn), Kurt Oddekalv (Natur, miljø og teknikk), Kari Jaquesson (Kropp, bevegelse og helse), Øystein Kristiansen (Kunst, kultur og kreativitet), Solveig Hareide (Antall, rom og form) og Arne Torp (Kommunikasjon, språk og tekst).

Man ønsket at alle bidragsyterne svarte på følgende spørsmål:

  • Hvorfor er det viktig at barn lærer noe om [fagområde]?
  • Hva mener du er viktig for barn å lære innenfor [fagområde]?
  • Har du noen konkrete ideer til hvordan barnehagen kan jobbe med dette området?
  • Hva var det i din barndom som gjorde at du ble interessert i dette området?
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Not logged in. · Lost password · Register
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2020-05-30, 20:45:52 (UTC +02:00)