Forum: Skole og barnehage RSS
Besøk på videregående skole
Hatet mot relevansen
Avatar
Oyvind (Administrator) #1
Brukertittel: Dixi et liberavi
Medlem siden Jul 2005 · 813 innlegg · Sted: Eidsvoll
Gruppemedlemskap: Administrators, Members
Vis profil · Lenke til dette innlegget
Emne: Besøk på videregående skole
Var på en videregående skole igår og hadde filosofiske samtaler med en gruppe elever som hadde valgt programfaget Historie og filosofi. Dette faget er så langt det eneste hvor termen ‘filosofisk samtale’ er nevnt og definert i læreplanen, så her har lærerne faktisk en plikt til å trene elevene i denne formen for samtale.

Resultat? En klargjøring av grunner for å spille dataspillet Call of Duty samt en rekke elever – et flertall – som var dypt frustrerte over ikke å få si akkurat hva de ville når de ville. Dette er en helt vanlig reaksjon i dagens skole, i det minste fra og med ungdomsskolen, og det er ironisk at mange tenåringselever, som fra de er små har blitt foret med fag og pedagoger som gjør alt de kan for å være relevante, selv ikke bare ignorerer relevanskravet med den største nonchalanse, men reagerer med forakt for enhver som forsøker å tvinge dem til å forholde seg til dette kravet.

Det er for meg åpenbart, og litt av et tankekors, at alle anstrengelsene som gjøres for å komme elevene i møte ikke produserer elever som er villig til å komme seg selv i møte. Tvertimot, kan det synes.
Lukk Mindre – Større + Svar på dette innlegget:
Verifikasjonskode: VeriCode Skriv inn ordet du ser på bildet i tekstfeltet under. (Bare skriv inn bokstavene, små bokstaver er greit.)
Uttrykksikoner: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Spesielle tegn:
Gå til forum
Ikke logget inn. · Glemt passordet · Registrer
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Tid: 2019-03-22, 07:30:56 (UTC +01:00)