Forum: Skole og barnehage RSS
Besøk på videregående skole
Hatet mot relevansen
Avatar
Oyvind (Administrator) #1
User title: Dixi et liberavi
Member since Jul 2005 · 813 posts · Location: Eidsvoll
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Subject: Besøk på videregående skole
Var på en videregående skole igår og hadde filosofiske samtaler med en gruppe elever som hadde valgt programfaget Historie og filosofi. Dette faget er så langt det eneste hvor termen ‘filosofisk samtale’ er nevnt og definert i læreplanen, så her har lærerne faktisk en plikt til å trene elevene i denne formen for samtale.

Resultat? En klargjøring av grunner for å spille dataspillet Call of Duty samt en rekke elever – et flertall – som var dypt frustrerte over ikke å få si akkurat hva de ville når de ville. Dette er en helt vanlig reaksjon i dagens skole, i det minste fra og med ungdomsskolen, og det er ironisk at mange tenåringselever, som fra de er små har blitt foret med fag og pedagoger som gjør alt de kan for å være relevante, selv ikke bare ignorerer relevanskravet med den største nonchalanse, men reagerer med forakt for enhver som forsøker å tvinge dem til å forholde seg til dette kravet.

Det er for meg åpenbart, og litt av et tankekors, at alle anstrengelsene som gjøres for å komme elevene i møte ikke produserer elever som er villig til å komme seg selv i møte. Tvertimot, kan det synes.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Not logged in. · Lost password · Register
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2020-06-06, 00:29:00 (UTC +02:00)