Forum: Sideoppdateringer og bulletiner RSS
Oppdatering av buf.no
Nytt menysystem m.m.
Avatar
Oyvind (Administrator) #1
User title: Dixi et liberavi
Member since Jul 2005 · 813 posts · Location: Eidsvoll
Group memberships: Administrators, Members
Show profile · Link to this post
Subject: Oppdatering av buf.no
Dagens design på www.buf.no ble introdusert for omlag ti år siden. Det er svært lang tid i web-sammenheng, og over et slikt tidsrom er det ikke uvanlig for hjemmesider å skifte ham (teknisk og visuelt) både to og tre ganger. BUF-designet har imidlertid vist seg levedyktig gjennom alle teknologiske endringer, og fungerer godt fremdeles. Hovedgrunnen til dette er nok at da sidene ble laget, ble det lagt vekt på enkelhet og overensstemmelse med internasjonalt vedtatte standarder for web-koding (html-, php-, og css-koding som validerer).

Vi har nå likevel sett oss nødt til å foreta en mindre oppgradering. Menysystemet er nå endret slik at toppmenyen rommer samtlige hovedsider mens venstremenyen er forbeholdt undersider til hovedsidene. Tidligere var hovedsidene fordelt mellom topp- og venstremeny ut fra en idé om at de aller viktigste sidene sto øverst mens de antatt mindre viktige sidene kunne ligge i venstremenyen. Dette har over tid vist seg å være en ulogisk og uhensiktsmessig løsning, og er nå altså endret. Vi har i samme slengen gått igjennom hele buf-veven for å oppdatere eller luke ut foreldede sider og tekster. Si ifra hvis det er noe du savner!

Vi har i denne runden også funnet plass til en utvidet menylinje som vi har plassert umiddelbart over den ordinære toppmenyen. Her finner du nå Google sidesøk (søk på buf.no), Facebook og Google+ apps (klikk for å like buf.no på FB og Google+), deleknapp for andre sosiale medier samt utskriftsknapp (ny). Helt til høyre i den nye menylinjen har vi lagt lenken til den engelskspråklige versjonen av buf.no (det engelske flagget). Den store Facebook-boksen som tidligere befant seg på forsiden av buf.no var det, som en følge av disse endringene, ikke lenger behov for, så den er fjernet.

Svar gjerne på dette innlegget dersom du har spørsmål eller kommentarer.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Not logged in. · Lost password · Register
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20150713-dev, © 2003-2015 by Yves Goergen
Current time: 2020-06-04, 17:25:48 (UTC +02:00)